تاثیر چاقی در فشار خون

تاثیر چاقی در فشار خون بالا یک مشکل جدیست که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرارمی دهد و متاسفانه روز به روز در حال شیوع است. چاقی نیز با شیوع زیاد و بالا بردن همزمان خطرات بیماری های قلبی ، دیابت و اختلالات کلیوی به عنوان یک عامل تهدید کننده سلامت محسوب می شود .مطالعات نشان داده است که تا سال 2025 حدود 1.56 میلیارد نفر در سراسر جهان از فشار خون بالا رنج خواهند برد. که نسبت به سال 2000 این عدد 60 درصد افزایش داشته .
همچین آماری در خصوص فشار خون ، بیماری های قلبی عروقی بیشتری را در آینده پیش بینی می کند ، زیرا فشار خون بالا بر قلب و چندین رگ خونی تأثیر می گذارد که منجر به آسیب جدی اندام های انتهایی مانند بیماری کلیوی و آسیب های مربوط به چشم می شود.
فشار خون بالا چیست؟
فشار خون بالا به فشاری گفته می شود که خون به دیواره های داخلی عروق ( رگ های خونی ) وارد می کند. در صورتی که فرد دارای فشار خون بوده و تحت درمان و مصرف دارو باشد ، تشخیص فشار خون بالا براحتی قابل انجام نیست.
انواع فشار خون
فشار خون دو نوع دارد :
- فشار خون اولیه (اساسی)
- فشار خون ثانویه
اکثر افراد مبتلا به فشار خون بالا دارای فشار خون اساسی هستند.
علت اصلی فشار خون اساسی هنوز مشخص نشده است و ممکن است به دلایل مختلفی از جمله وراثت ، مشکلات کلیوی (از هیپوکسی ، داروها ، کمبود تغذیه ، تغذیه ، عفونت ، عوامل ژنتیکی) و فعالیت عصبی باشد.
از طرفی فشار خون ثانویه کمتر شایع است و معمولا حاصل یک مسئله پزشکی است ، مانند بیماری کلیه ، داروهای پیشگیری از بارداری خوراکی ، فئوکروموسیتوما ، هایپرالدوسترونیسم اولیه ، سندرم کوشینگ ، سندرم آپنه خواب و انعقاد آئورت.
چاقی و فشار خون بالا
چاقی یکی از دلایل اصلی فشار خون است. این ارزیابی که توسط مرکز مطالعات قلب فارمینگهام انجام شده است ، نشان می دهد تقریباً 78٪ موارد فشار خون بالا در مردان و 65٪ موارد در زنان می تواند مستقیماً از چاقی نشات گرفته باشد . مطالعات نشان داده است که بین افزایش مبتلایان به فشار خون بالا و افزایش چشمگیر اضافه وزن و چاقی ارتباط نزدیکی وجود دارد. طبق اعلام سازمان بین المللی کار گروه چاقی در حال حاضر حداقل 1.1 میلیارد بزرگسال دارای اضافه وزن هستند ، که از این عدد 312 میلیون نفرشان رسما چاق هستند.
در سال های اخیر این روند سیر صعودی مشابهی را در ایالات متحده و همچنین اروپا از خود نشان داده . در انگلیس ، 66٪ از مردان و 55٪ از زنان یا دارای اضافه وزن یا چاقی هستند.
چاقی و بیماری های قلبی
چاقی با چندین بیماری قلبی از جمله بیماری عروق کرونر قلب ، نارسایی قلبی و دیابت نوع 2 همراه با فشار خون بالا در ارتباط است.
تقریباً 60٪ از کل بیماران دیابتی وزن بدنشان افزایش داشته. پیشرفت چاقی و اضافه وزن علت اصلی حرکت سریع اسیدهای چرب و هورمون ها به داخل کبد ( که از از رسوبات چربی شکم می آیند ) می باشند .
بر این اساس چربی های دور کمر و حتی دور باسن می توانند حملات قلبی ، بیماری های قلبی و دیابت را پیش بینی کنند .
فشار خون بالا و توزیع چربی
ارتباط مشخصی بین فشار خون بالا و توزیع چربی در بدن فرد وجود دارد. مطالعات نشان داده چاقی شکمی با فشار خون بالا در ارتباط است.
به عنوان مثال در مردان بالای 18 سال ، با افزایش یک واحدی چربی های دورمفصل ران ، فشار خون تقریباً سه برابر افزایش یافته .
مرکز مطالعه قلب اعلام کرده که افزایش 5 درصدی وزن در یک بازه زمانی 4 ساله خطر فشار خون را 30٪ افزایش می دهد. با این حال کاهش وزن فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش می دهد.
چه مواردی را باید در خصوص فشار خون بالا و چربی به خاطر بسپارید
مهمترین موضوعی که باید بخاطر بسپاریم این است که چاقی با فشار خون بالا مرتبط است و فشار خون بالا با بیماریهای متعدد دیگری همراه است که می تواند سلامت عمومی و امید به زندگی را تحت تأثیر قرار دهد. در صورت تشخیص فشار خون بالا ، باید داروهای ضد فشار خون را شروع کرد. اما با کاهش اضافه وزن ، کاهش قابل توجه فشار خون ممکن می شود که نهایتا باعث کاهش تعداد داروهای مصرفی می شود. فراموش نکنید پیشگیری بهتر از درمان و هر دارویی است.
با کاهش وزن ، رژیم (خوردن میوه ، سبزیجات و لبنیات کم چربی با کاهش محتوای چربی اشباع و کل) ، کاهش سدیم در رژیم غذایی (2.4 گرم سدیم) سبک زندگی تان را تغییر دهید . افزایش فعالیت بدنی (به مدت 30 دقیقه در روز) و مصرف متوسط الکل به این تغییر کمک ویژه ای میکند . کاهش وزن مهمترین مرحله در کاهش فشار خون بالا و بهبود کیفیت زندگی است.
عمل اسلیو معده یکی از راه های خلاصی از چاقی و بیماری های ناشی از آن، همچون فشار خون می باشد. برای آشنایی بیشتر با این عمل جراحی به این لینک مراجعه کنید.
منبع : source
دیدگاهتان را بنویسید