ارتباط بین چاقی و سرطان

ارتباط بین چاقی و سرطان واضح است. تحقیقات نشان می دهد که چربی اضافی بدن خطر ابتلا به سرطان های مختلف از جمله سرطان روده بزرگ ، پستان یائسگی ، رحم ، مری ، کلیه و لوزالمعده را افزایش می دهد.
چیزی که کمتر مشخص است و باید تحقیقات بیشتر بر روی آن صورت بگیرد این است که چاقی دقیقاً چگونه این خطر را افزایش می دهد. کارشناسان معتقدند که این اثر مخرب بیشتر به دلیل التهاب ناشی از چربی احشایی است – همان چربی که اندام های حیاتی شما را احاطه کرده است.
“مشکل چربی احشایی بیش از حد این است که روی برخی فرآیندهای بدن تأثیر می گذارد. که شامل چگونگی مدیریت بدن شما بر هورمون هایی مانند انسولین و استروژن است . محققان می گویند: “همه اینها می تواند با تأثیر بر چگونگی و زمان تقسیم ومرگ سلول ها ، باعث افزایش خطر سرطان شود.”
ارتباط بین چاقی و سرطان که باعث عفونت می شود
اضافه وزن یا چاقی (چاقی مزمن) به این معنی است که بدن شما در مقایسه با سایر بافت ها مانند عضله و استخوان مقدار چربی اش بیشتر است. وزن اضافی بیش از حد خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان و همچنین خطر بازگشت سرطانِ پس از درمان را افزایش می دهد.
سلول های چربی احشایی ( داخل بدن دور اندامها) بزرگ و در تعداد بالا وجود دارند. این چربی های اضافی فضای زیادی برای اکسیژن ندارند. در نتیجه محیط کم اکسیژن ، باعث التهاب می شود.
التهاب پاسخ طبیعی بدن به آسیب و بیماری است. به عنوان مثال ، وقتی بریدگی عمیق پیدا می کنید ، اطراف برش قرمز شده و لمس آن دردناک است. این التهاب جزئی در اطراف ناحیه زخم به ترمیم بافت آسیب دیده کمک می کند و به روند بهبود کمک می کند.
اما التهاب طولانی مدت ناشی از چربی اضافی احشایی می تواند به بدن شما آسیب برساند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.
سرطان زمانی اتفاق می افتد که سلول ها به طور غیرقابل کنترل تولید مثل می کنند و به سلول های اطراف آسیب می رسانند و باعث بیماری می شوند. هرچه سلولها بیشتر تقسیم و تولیدمثل شوند ، خطر بیشتری وجود دارد که تومور ایجاد می شود.
رابطه التهاب ( عفونت) و انسولین
ارتباط بین التهاب و انسولین ( همان هورمونی که قند خون را تنظیم می کند ) پیچیده است.
التهاب ناشی از چاقی می تواند بدن را از پاسخ مناسب به انسولین باز دارد. این وضعیت مقاومت به انسولین نام دارد . وقتی بدن به انسولین به درستی پاسخ ندهد ، انسولین بیشتری تولید می کند تا کمبود آن را جبران کند.
افزایش انسولین به دلیل مقاومت به انسولین باعث افزایش تعداد سلول های تولید شده می شود که می تواند منجر به سرطان شود.
“افزایش انسولین همچنین بر نحوه کنترل هورمون هایی مانند استروژن تأثیر می گذارد.انسولین بیشتر می تواند منجر به استروژن بیشتر شود که این عامل هم خطر سرطان را افزایش می دهد.
چگونه افزایش استروژن بر ارتباط بین چاقی و سرطان اثر می گذارد ؟
اساساً ، سطح بالاترهورمون استروژن ، منجر به افزایش تولید سلول ها می شود که این امر می تواند منجر به رشد تومور گردد .
وجود هورمون استروژن برای عملکرد صحیح بدن لازم است. در زنان ، تخمدان منبع اصلی استروژن است. در مردان ، تستوسترون توسط یک آنزیم خاص به استروژن تبدیل می شود. اما سلول های چربی در مردان و زنان نیز می توانند باعث ایجاد استروژن شوند. به همین دلیل است که استروژن بیش از حد معمول در افراد چاق دیده می شود.
در زنان ، استروژن بیش از حد با افزایش خطر سرطان های پستان ، آندومتر و تخمدان پس از یائسگی ارتباط مستقیم دارد.
چرا اضافه وزن با خطر سرطان ارتباط دارد؟ ( لیست خلاصه )
لیست خلاصه از دلایل ارتباط بین چاقی و سرطان :
وزن اضافی سطح هورمون های انسولین و فاکتور رشد انسولین را افزایش می دهد. مقدار زیاد این هورمون می تواند به پیشرفت برخی سرطان ها کمک کند.
بافت چربی مقدار بیشتری هورمون استروژن تولید می کند. استروژن می تواند به برخی سرطان ها مانند سرطان پستان دامن بزند
التهاب مزمن و سطح پایین در افرادی که چاق هستند (بخصوص اگر چربی شکمی بیشتری داشته باشند) بیشتر دیده می شود و این عارضه با افزایش خطر سرطان در ارتباط است.
سلولهای چربی بر نحوه تنظیم رشد سلولهای سرطانی در بدن تأثیر می گذارند.
انوع سرطان که با اضافه وزن یا چاقی ارتباط دارند؟
- سرطان پستان
- سرطان رحم
- سرطان پروستات
- سرطان پانکراس
- سرطان کیسه صفرا
- سرطان تیروئید
- سرطان روده بزرگ
- سرطان سر و گردن
- سرطان مری
ارتباط بین چاقی و سرطان : کارهایی که می توانید انجام دهید :
یکی از مهمترین کارهایی که می توانید برای کاهش خطر ابتلا به سرطان انجام دهید ، حفظ وزن مناسب است.
مراحلی وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از چاقی یا درمان آن انجام دهید:
- فعال بمانید. هفته ای 150 دقیقه فعالیت متوسط یا 75 دقیقه فعالیت شدید هدفمند بدنی داشته باشید.
- رژیم غذایی سالم داشته باشید. حداقل 2/3 بشقاب خود را با سبزیجات غیر نشاسته ای ، میوه ، غلات یا حبوبات کامل (لوبیا و نخود فرنگی) و 1/3 یا کمتر با پروتئین حیوانی پر کنید.
- اگر الکل می نوشید ، اگر زن هستید هر روز تنها یک نوشیدنی و اگر مرد هستید دو نوشیدنی در روز استفاده کنید نه بیشتر .
- استراحت کافی داشته باشید. خستگی می تواند باعث شود شما بخواهید بیشتر غذا بخورید ، و انتخاب های ناسالم انجام دهید.
- اگر چاق هستید رژیم بگیرید به دکتر تغذیه مراجعه کنید و اگر اضافه وزن شما زیا داست سریعا با جراحی های لاغری وزن خود را پایین بیارید تا خطر ابتلا به سرطان در شما رفع شود
اگر شما یک بیماری جدی مرتبط با چاقی دارید ، مانند بیماری قلبی یا دیابت ، جراحی لاغری می تواند یک گزینه مطلوب باشد. جراحی لاغری ،که جراحی چاقی نیز نامیده می شود ، جراحی برای کوچک سازی معده است که معروف ترین آن جراحی اسلیو معده نام دارد. انواع مختلفی از جراحی های کاهش وزن وجود دارد.
دیدگاهتان را بنویسید